Heeft u ook genoeg van het aansteken van uw vuur met aanmaakblokjes, proppen papier en eindeloos wapperen? Dan is een Vuurvriend dé uitvinding voor u!

De Vuurvriend is een speciaal vervaardigde steen die u in staat stelt om veilig in een handomdraai een goed brandend (haard)vuur te maken. De speciale steen wordt voor gebruik in de Vuurvriend pot gezet, welke gevuld is met reukloze lampolie. De steen zal zich, afhankelijk van de hoeveelheid olie in de pot, in ongeveer een half uur volzuigen met lampolie en is dan klaar voor gebruik.
U kunt nu de steen in uw (open) haard, (pot)kachel, allesbrander, vuurkorf of BBQ leggen en aansteken. De steen zal zeker 20 minuten branden en uw houtvuurtje of BBQ doen ontbranden.
De Vuurvriend steen kunt u probleemloos in uw haard of kachel laten liggen, hij is bestand tegen hoge temperaturen en kan dus blijven liggen totdat het vuur gedoofd is.
Als de steen volledig afgekoeld is, kunt u deze weer in de pot zetten en is uw Vuurvriend klaar voor het volgende gebruik!

Zou u uw (open)haard, allesbrander of (pot)kachel aan willen steken met de Vuurvriend? Lees dan zeker ook deze pagina!

De barbecue is ook heel gemakkelijk aan te steken met een Vuurvriend, hier leest u hoe dat gaat.

Wilt u in een filmpje zien hoe het werkt? Bekijk dan de instructievideo!